Nederlands English
KNOW⋅NONSENSE
VISIE TRAUMATHERAPIE GEESTELIJKE BEGELEIDING ONLINE HULP PRAKTISCH
Visie Traumatherapie Geestelijke begeleiding Online sessies Praktisch

Geestelijke begeleiding

het presentie model

Wie ben je eigenlijk, heb je daar wel eens over nagedacht? En kwam er toen ook een antwoord? En beviel dat antwoord? Het is de meest ingewikkelde vraag, waar we vaak aan voorbij gaan. Maar soms is er iets gebeurd, waardoor ... je er toch over zit te piekeren, of te filosoferen. Dat hangt dan weer af van je perceptie, of hoe je er naar kijkt. Waarom gebeuren dingen eigenlijk zoals ze gebeuren? Waarom zijn ze zoals ze zijn? Van die vragen kun je behoorlijk last hebben. En denk nou niet dat ik daar een antwoord op heb voor je. Ik heb er natuurlijk wel vaak over nagedacht. Toch helpt het soms wel om je hart te kunnen luchten. Of om te reflecteren, te sparren.

Als je daar behoefte aan hebt, dan ben ik beschikbaar om in vertrouwen met je te praten over wat je bezig houdt. Het doet er daarbij niet echt toe hoe ik over het leven denk, al wil ik je dat best vertellen als je dat graag wilt weten. Het gaat erom dat jij in het reine komt met jezelf. Of met het leven, al naar gelang. Of misschien heb je wel een appeltje te schillen met God, ook daarover kan je het met me hebben. De gesprekken zijn in vertrouwen. Al weet ik niet of God niet stiekum meeluistert, dat kan ik niet voorkomen. Dat was natuurlijk een grapje. Ik geloof zelf in liefde en bewustzijn, maar dat noem ik soms ook God. Maar misschien geloof jij wel in helemaal niets. In elk geval kun je de diepere vragen van het leven kwijt tijdens een consult geestelijke begeleiding.

Waarom

Waarom zijn de bananen krom? En waarom zingt iemand daarover? Waarom leven we op deze aardbol? Waarom merken we niet dat we heel hard door de ruimte vliegen? Waarom gaan we dood? Waarom hebben 4% van de mensen 80% ...van alle pech? Waarom zijn brandweerauto's rood? Waarom doen sommige mensen zo onaardig? Waarom liep mijn partner bij me weg? En waarom kan ik dat niet loslaten? Waarom zie je overdag de sterren niet? Waarom voel ik mij zo eenzaam? Waarom weten we niet waar we precies vandaan komen? Waarom moeten we naar school? Of naar het werk? Waarom helpen we elkaar niet? Waarom hebben we de wereld zo vervuild? Waarom drink ik te veel? Waarom kan je gedachtes niet sturen? Waarom ben ik hier? En waarom staan al die vragen hier?